Hjälp oss att sprida BOT!


Nu sprider vi BOT-avdraget till media och politiker! Nu kan du ladda hem BOT-foldern som är en sammanfattning av hela BOT-rapporten, se nedan. Lägg in foldern på din hemsida och sprid för vinden via mail mm. Läs mer i lathunden nedan om ni vill ha hjälp och råd hur man får kontakt med media och kommunpolitiker. Hela BOT-rapporten kan läsas på Botavdragets hemsida. Följ Peter Feldts blogg, Generalsekreterare på KrY: http://peterfeldt.wordpress.com/

Skriv på för ett friskare Sverige!


ROT-avdraget, som infördes 2008, gör det möjligt att dra av upp till 50 000 kr när man renoverar hus eller bostadsrätter. Nu är det dags att införa ett nytt avdrag som kan nyttjas av alla landets invånare.

BOT-avdraget uppmuntrar människor att förebygga ohälsa och må bättre. Man kan dra av kostnader för massage och kroppsterapi, en liten kostnad som kan ge vinst både för individ och samhälle.

Kroppsterapi lindrar smärta, löser upp knutar, mjukar upp stela muskler, stärker immunförsvaret, motverkar stress och ökar koncentrationsförmågan. Skriv på för ett friskare Sverige!


Inför BOT-avdrag nu!
Chat om BOT-kampanjen

Den 16 november hade Peter Feldt, kanslichef på Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, en chatt om BOT-kampanjen.
Se chatten här

 

BOT- vägen till bättre hälsa och samhällsekonomi

Genom att förebygga ohälsa kan individer undvika långvarig smärta, långtidssjukskrivningar och dess följdrisker som till exempel socialt utanförskap och på sikt fattigdom. Företagen slipper produktionsstörningar och får lägre kostnader för sjukskrivningar. Samhället vinner på ett minskat tryck på sjukvården och tjänar på att individen kan arbeta och bidra med skatteintäkter.

BOT-kampanjen fortsätter

Kroppsterapeuterna fortsätter att driva frågan om ett införande av BOT-avdrag.

Skriv på du med! Antingen här på denna sida (ovan) eller genom att gå med i vår Facebook-grupp "Inför BOT-avdrag nu"

 

Klockren idé!

- Politiskt är idén med BOT-avdrag några år för tidig... men idén är klockren!

Uttalandet kommer från hälsoekonomen Stefan Lundström. Artikeln fanns med i medlemstidningen Kroppsterapeuten 1/2011.  

Har svenskarna råd att inte få massage?

Visst lönar det sig för arbetsgivarna att satsa på friskvård!

Kroppsterapeuterna har gjort en undersökning och ger några bra exempel på detta. I nästa nummer av tidningen Kroppsterapeuten berättar Susann Forsberg, folkhälsostuderande, om två patientfall.


http://www.kroppsterapeuterna.se/bli-medlem.html
Sök
Medlemsnätet