Att plogga – ny motions- och miljötrend

Publicerad

Erik Ahlström har skrivit krönikan om att plogga som publicerades i Kroppsterapeuten Nr 1 2018

 

Ut och plogga!

Plogga står för plocka skräp och jogga. Under flera år har jag försökt ändra på ett allmänt beteende som jag anser är tecken på ett sjukt, osunt samhälle utan respekt för varandra; nämligen nedskräpning!

Jag tar för givet att du som läser den här texten gillar att röra på dig och lika mycket som du tycker illa om nedskräpning.

Så nästa löptur, kör en rush till första bästa skräphög eller ta din kompis på en intervallrunda. På ställen där du vet att det är skräpigt blir det korta intervaller och på rena ställen långa. Du kan även kombinera med benböj, armhävningar där du plockar upp skräpet med ena handen. Ja, att sätta ihop ett bra träningsprogram för ploggare kan bli något för framtiden.

En anledning till att du inte skräpar ner är att du gör som alla andra. Är det rent så förblir det rent, du kastar inte heller den första stenen i en miljö du uppskattar, gillar och respekterar.

(mer…)

Gerd Erland: ”En kris kan vara en vändpunkt i livet”

Publicerad

För Gerd Erland började resan mot en ny karriär i en brant uppförsbacke: Utbränd, nyskild och utan jobb utbildade hon sig till massageterapeut – och det var en lyckträff. Idag är hon en eftertraktad terapeut som prioriterar kontinuerlig vidareutbildning.

2006 drog Gerd Erland igång sin verksamhet som massageterapeut i Linköping. Det var en befrielse att få arbeta med händerna, efter många år som butikschef med bland annat budget- och personalansvar. Ganska snart insåg hon dock att det var långt ifrån tillräckligt för henne att jobba med massage. Kinesiologi, kraniosakral terapi och fibromassage är bara några av de vidareutbildningar som gett henne en större palett att välja från.

– Det är allt färre som kommer för att de vill ha en massage, det är vanligare att de kommer med ett problem som de vill att jag ska hjälpa dem att lösa. Och då kan jag själv välja verktyg utifrån problemet, säger hon.
Idag är Gerd Erland ledig en vardag varannan vecka. Övrig tid är hon fullbokad och har väntetider på mellan tre och fyra veckor. Så var det inte för 12 år sedan när hon startade sin verksamhet.

– Det är klart att det var nervöst; skulle jag kunna ta ut lön och skulle jag ha råd att ta semester…? Men allt eftersom jag blivit mer trygg i min egen yrkesroll och vågar vila i att jag är bra på det jag gör, så har det löst sig.

(mer…)

Kry ställer ut på Göteborgsvarvet Expo i maj

Publicerad

Kry ställer ut på Göteborgsvarvet Expo på Svenska Mässan 17-19 maj.

I montern erbjuder Kroppsterapeuternas medlemmar behandlingar och rådgivning inom kost och PT.

Göteborgvarvet Expo är en mässa som pågår i samband med  Göteborgsvarvet. Mässan erbjuder ett brett utbud av de senaste trenderna, produkterna och aktivitererna inom sport, träning och hälsa.

Fysioett är sponsor under expot och bidrar med oljor, bänkpapper och kinesiologitejp

Få hälsotips i Krypodden

Publicerad

Krypodden är Kroppsterapeuternas podcast om hälsa och välbefinnande. Här får du tips om hur du kommer igång med din träning, minskar på sockret i kosten eller vad du kan göra för att få mer fysisk rörelse i din vardag. Varför vi mår så bra av beröring och hur viktig sömnen är för vårt välbefinnande är andra ämnen som tas upp. Dessutom finns avsnitt som handlar om Kroppsterapeuternas olika yrkesområden.

Lyssna på Krypodden och ladda upp med tips och råd för din hälsa.

Alla hjärtans dag med hälsan i fokus

Publicerad

Snart är det Alla hjärtans dag. Varför inte fira dagen i hälsans tecken? Ge bort ett presentkort på en behandling eller friskvård till någon du bryr dig om.

Vänd dig till någon av Kroppsterapeuternas kvalitetssäkrade medlemmar. De finns i hela landet och du hittar dem på Boka tid.

Krypodden om träning

Publicerad

– Alla borde någon gång vända sig till en PT eller träningscoach för att få inspiration, motivation och lära sig mer om sig själv och sin kropp. Men innan du kontaktar en träningscoach eller PT, fundera över vad du vill med träningen och vilka behov du har. Då blir det lättare att hitta rätt.

Det säger träningscoachen Liselott Rahmqvist som är gäst i Krypoddens nya avsnitt. I sitt arbete har hon fokus på individuell träning och gruppträning för kvinnor.

Lyssna på Krypodden!

 

Sök Krys stipendium

Publicerad

Kroppsterapeuterna delar tillsammans med försäkringbolaget Svedea ut stipendium som alla yrkesverksamma medlemmar kan söka. Totalt kommer 20 000 kronor att delas ut under 2018.

Stipiendet avser fortbildning inom yrket eller bidrag till projekt som gagnar förbundets verksamhet.

Mer information

Lyssna på Krypodden

Publicerad

Krypodden är Kroppsterapeuternas podcast om hälsa och välbefinnande. I podden får du bland annat tips om hur du kommer igång med din träning, minskar på sockret i kosten, får in mer fysisk rörelse i din vardag, tar kontroll över stressen eller får en bättre sömn.

Lyssna på Krypodden och ladda upp med tips och råd för din hälsa.

En julklapp fylld med friskvård!

Publicerad

Nu börjar det bli dags att på tänka på julklappsinköpen. Vi på Kroppsterapeuterna vill tipsa om klappen  som går hem i alla läger. Ett presentkort på friskvård!

Kroppsterapeuternas medlemmar ger behandlingar inom en rad olika kroppsterapier, är personliga tränare och/eller arbetar inom friskvårdsområdet. Du hittar dem på Boka tid.