Publicerad maj 15, 2017

"Att kombinera massage, samtal och träning är en framgångsfaktor"

Petra Eninge, Malmö.

Vi ställer några snabba frågor till Petra Eninge som driver sitt företag Salubis i Malmö. Hon är utbildad friskvårdsterapeut och kostrådgivare med kognitiv inriktning, massage- och sorgeterapeut, testledare för hälsoprofilbedömning samt personlig tränare.

Hallå Petra, vad jobbar du med?

- Jag arbetar framförallt med lite ”trasiga” människor och tar bland annat hand om smärtproblematik, rehabilitering och stresshantering. Leder även MåBra-kurser för cancerpatienter samt utbildar stödpersoner för BRO, Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation. Att kombinera olika massagebehandlingar med samtal och träning på en individuell nivå är en framgångsfaktor.

Varför har du valt att arbeta med friskvård och hälsa?

- Jag brinner för att få personer att må och fungera bättre. Kroppen är fantastisk på att återhämta sig om vi bara ger den och själen rätt förutsättningar. Med hjälp av enkla förändringar uppnås fantastiska resultat.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Att få vara med på resan och få uppleva att klienter blir smärtfria och att de mår så mycket bättre. Min breda kunskap gör att jag kan hjälpa på ett individuellt sätt. Fantastiskt när jag får ”lägga pusslet” för individen och på så sätt komma tillrätta med bakomliggande problem så att klienter mår och fungerar så mycket bättre i vardagen.

Vad är ett tips du brukar ge dina kunder för att må bra?

- Att äta hyfsat bra, röra på sig varje dag efter förmåga och att ta sig tid för avslappning.