Publicerad oktober 03, 2016

Frida Hammarström: "Sluta aldrig vara nyfiken!"

fridahammarström2Frida Hammarström har sin bakgrund inom restaurangbranschen men började för några år sedan arbeta med friskvård. Hon är medicinsk massageterapeut, certifierad massör och yogainstruktör i sitt företag Freja Massage & Yoga. Med mottot ”Sluta aldrig vara nyfiken” vill hon ständigt fortsätta utvecklas inom sitt yrke.

- Det var i Indien som jag började intressera mig för yoga och hur våra kroppar fungerar. Jag fick en gång en intensivkurs i pranayama, yogisk andningsteknik i gåva, när jag själv inte hade råd. Där upplevde jag energier för första gången och kunde se sambanden mellan kroppen och sinnet. Det väckte en stark nyfikenhet på komplementär medicin och kroppsterapier.

Tänk på hållningen

Ett tips hon ger till sina kunder är att tänka på hållningen.

- Vi har både gravitationen och kroppens tyngd att ta hand om. Till det krävs stötdämpning och svikt. Det är lätt hänt att man tycker sig ha en bra hållning fast man egentligen har låst fast exempelvis bröstryggen på grund av det gamla idealet ”in med magen ut med bröstet”. Ryggen har en naturlig S-form som du vill behålla. Håll in hakan lite lätt mot bröstet för en lång och fin nacke, tänk att ryggraden med alla kotor är som ett pärlband som du sträcker på från höften hela vägen upp till toppen av hjässan.

Kroppen är coolfridahammarström3

Frida vill främja hälsan med yoga, meditation och massage.

-Jag tycker att kroppen är så cool! Tänk på allt den gör för oss varje dag! Tar oss fram, läker, renar, fixar och donar och omvandlar det vi äter till nya delar av oss själva.

 

Namn: Frida Hammarström

Ort: Stockholm

Yrke: Massageterapeut, yogainstruktör

Företag: Freja Massage & Yoga