Publicerad februari 18, 2020

Hur har du det på jobbet, Mickaella Stråstjern på Ekerö?

Mickaella Stråstjern är medlem som kostrådgivare i förbundet men jobbar även med hudvård och massage. Här berättar hon hur en arbetsdag kan se ut:

Jag kom in i friskvårdsbranschen via eget tävlande i fitness och jobb i en fitnessbutik i Göteborg. Flera kunder hade hudproblem och allt eftersom blev jag mer och mer intresserad av huden. Jag breddade min kompetens genom en idrottledarutbildning och en SPA-utbildning.

Mitt intresse har alltid varit kost och hälsa, men jag måste erkänna att som fitnessatlet är det inte alltid så hälsosamt, så som man äter och tränar. Så när jag slutade tävla, hade jag svårt att fortsätta inom träning, jag drogs hela tiden till att träna för hårt för en hälsosam nivå.

Så jag gjorde andra saker, jobbad som kock på hotell och senare inom kommunen där jag bor nu. Kosten är verkligen central för vår hälsa och jag lagar både mat och hjälper till med menyplanering och näringsberäkningar i kommunen.

Sedan något år tillbaka driver jag också mitt eget företag här ute på Ekerö, där jag bor, och erbjuder flera olika sorters massage, kostrådgivning och hudvård. Jag använder enbart ekologiska och naturliga produkter. Det är verkligen en dröm jag förverkligar och nyligen gick jag igenom min gamla inbox. Där hittade jag gamla mejl jag skickat redan 1997, om att jag hade planer på att starta och driva ett SPA!

Mina kunder är allt från 20 år till 91 år. Alla behöver vi närvaron och känslan av gemenskap och lyx – en lyx som inte är ouppnåelig!

Jag har även en ideell kvinnogrupp här på orten jag bor och där bjuder vi in till olika teman och vissa teman handlar givetvis om skönhet och hudvård. Där träffar jag ofta en kvinna som är 85 år och hon stödjer mig i allt jag gör.

Jag var länge skeptisk till att naturlig och ekologisk kroppsvård kunde vara så mycket bättre än konventionell, men intresset tog rejäl fart när jag gick en kurs i ekologisk ansiktsbehandling på Axelssons, där jag fick lära mig att man mer eller mindre kan kalla en konventionell produkt med endast några på procent ekologiskt innehåll för ekologisk. Det finns ingen reglering, så som det gör för mat.

När jag läste en bok om ekologisk hudvård, där det beskrevs hur en kvinna hade svår klåda efter varje dusch, något hon kunde åtgärda med bra, ekologiska produkter. Då min femåriga dotter kliade sig hysteriskt varje kväll tänkte jag att det ju inte kunde skada att prova. En kväll i bastun sa jag till min man ’Jag har ju så bra produkter ute i salongen, ska jag ta in och prova? Vi kan ju ge det en chans.’ Sedan den dagen har hon inte rivit eller kliat hysteriskt, utan kliar jag henne är det för att det är mysigt.

Säsongerna styr lite vad som efterfrågas. På sommaren gör jag massor av fotvårdsbehandlingar. Nu på vintern är det fler hot stonemassage som efterfrågas.

Jag har min salong i Färentuna, Ekerö (det är lite som mitt ute på landet fast i Stockholm) när vi köpte tomten här tyckte jag det var galet långt bort men vilken idyll!

Med tanke på att jag finns ute på landet så hyr jag in mig just nu två halvdagar i veckan i Bromma för att nå ut bättre, det är fantastiskt kul. Ibland åker jag ut på företagsmassage och dessutom blir jag anlitad av kyrkan här på orten, när de anordnar tysta dagsretreat.

 

Dagens starkaste intryck:

”När dagens sista kund kom med en flaska bubbel! 

 

Berättat för Ulrika Hoffer och tidigare publicerat i Kroppsterapeuten Nr 4 2019.

Foto: Privat