Publicerad mars 23, 2017

"Kombinationen av det västerländska och österländska gör mitt jobb spännande."

Daniela Thunberg, massageterapeut och akupunktör i Örebro.

Daniela Thunberg är massageterapeut i Örebro. Hon jobbar även med akupunktur samt läkande kost och näring. Hon har drivit sitt företag Danielas Massage och Akupunktur sedan 2008, och just nu håller hon på att utbilda sig till kinesiolog.

Varför började du arbeta med friskvård?

- Jag har alltid varit intresserad av kost och träning och hur kropp och själ hänger ihop. Så på grund av det, samt att jag själv haft problem med flera diskbråck och andra skador, så var det naturligt för mig att söka mig till den här branschen. Både för att lära mig själv mer om hälsa och hur jag kan läka, men också för att kunna hjälpa andra.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Jag älskar verkligen den speciella kontakt man får med människor i det här jobbet och den möjlighet jag har att hjälpa dem med deras hälsa. Jag jobbar ju främst med personer som har något form av besvär, det kan vara allt ifrån fysiska åkommor och smärtor, ångest, allergier, utmattning och klimakteriebesvär mm. Så ingen dag är den andra lik. Det faktum att man även måste vara lite av en detektiv i mitt jobb är väldigt roligt och stimulerande, och framförallt så tycker jag nog att kombinationen av att jobba med det västerländska och österländska gör mitt jobb väldigt spännande.

Har du något tips du brukar ge dina kunder?

- Det är en svår fråga eftersom mina klienter ofta har så olika åkommor. Men om det skulle vara något som många har problem med och som alla behöver, så skulle det nog vara att djupandas.