Publicerad december 11, 2015

Nobelpristagaren Tu Youyous följe besökte Vidarkliniken i Järna

Nobelpristagaren i medicin Tu Youyous följe besökte Vidarkliniken i Järna under Nobelveckan. Besökarna var de ansvariga för Guangdong Provincial Hospital of Chinese Medicine i södra Kina, sjukhusets hedersordförande Mr Yubo Lu, sjukhusdirektören, två doktorer och en professor.

Sjukhuset startades 1933 och är ett av de äldsta sjukhusen i Kina som använder sig av traditionell kinesisk medicin. Verksamheten har totalt 3150 bäddar och tar emot omkring 106 000 patienter per år

Under besöket informerade Vidarkliniken om sin verksamhet, inklusive den av patienterna mycket uppskattade omvårdnaden, de väl beprövade terapierna och den antroposofiska medicinen. Vidarkliniken hoppas på ett fortsatt erfarenhetsutbyte med besökarna säger man i ett pressmeddelande.

Från Vidarkliniken deltog verksamhetschefen, klinikchefen, medicinskt ansvarig läkare samt en terapeut. Även forskare från forskningsstiftelsen I C - The Integrative Care Science Center var närvarande vid mötet.

Guangdong Provincial Hospital of Chinese Medicine består av:

  • Guangdong Provincial Academy of Chinese Medical Sciences
  • Guangdong Branch of China Academy of Chinese Medical Sciences
  • National Clinical Research Bases of Traditional Chinese Medicine, som är det största statligt finansierade projekt på området i Kinas historia