Publicerad februari 20, 2017

Nu har jag hittat jobbet som ger mening!

HelenaPersson-webb-4Vi ställer tre snabba frågor till Helena Persson från Hindås.

Hallå där Helena Persson, vem är du och vad jobbar du som?

- Jag är 47 år och bor i Hindås utanför Göteborg. Efter att 2012 blivit uppsagd från mitt arbete gick jag Axelsons utbildning till medicinsk massageterapeut och blev klar 2013. Nu arbetar jag som massageterapeut i mitt företag Helenas händer och jobbar både ute på företag och hemma i mitt behandlingsrum.

När du bytte yrkesbana, vad fick dig att välja just ett friskvårdsyrke?

- Jag hade länge känt mig nyfiken på utbildningen, men inte vågat ta steget bort från ett tryggt fast heltidsjobb inom administration. När jag blev uppsagd fick jag chansen på allvar och det tog bara en månad tills jag satt i skolbänken. Jag hade en önskan att jobba med något som betydde något, som gav både mig och andra människor en mening. Nu har jag hittat det!

Har du något tips du brukar ge dina kunder för att må bra?

- Det är väldigt individuellt beroende på vad kunden behöver. Men stretching och värme är de två vanligaste råden jag ger.


Foto: Ulf Zetterlund