Olika friskvårdstjänster

Exempel på olika typer av friskvårdstjänster att erbjuda på jobbet

Företagsmassage – En massageterapeut att komma till ert kontor på rullande schema (kanske varannan vecka eller en gång i månaden). Låt de anställda skriva upp sig för att gå på t.ex. 30 minuters massagepass under arbetstid. Olika massageterapeuter kan erbjuda olika former av massage; så som klassisk svensk massage, shiatsu (japansk massage), ayurvedisk massage, rosenmetoden eller yogamassage.

Gruppträning – En gruppträningsinstruktör kan komma till kontoret eller till en allmän plats och hålla i träningspass med medarbetarna. Anlita en personlig tränare att hålla i gruppassen. För mer avslappnande gruppträning kan en Rosenrörelseinstruktör hålla i Rosenrörelse-klasser.

Yoga – En yogalärare eller yogainstruktör kan hålla i yogapass eller meditationsövningar för de anställda.

Hälsoseminarium – Bjud in en friskvårdare att hålla i seminarium på företaget om en särskild kroppsterapi, träningsform eller välmående. Kan exempelvis bli ett återkommande inslag med någon som kommer en gång i månaden eller kvartalet.

Friskvårdssamtal – En friskvårdskonsult, kostrådgivare eller coach kan hålla i enskilda samtal med de anställda om deras välmående och välbefinnande och ge tips kring hälsa.

Zonterapi – Hela kroppen kan påverkas och behandlas genom fötterna. En zonterapeut jobbar med olika zoner på foten; en tusenårig metod med kinesiskt ursprung.

Läs mer och inspireras av de olika typer av kroppsterapier som våra medlemmar utför

Skatteverkets information angående friskvårdsbidrag