Publicerad september 06, 2016

Anniqa kombinerar behandlingar med tillverkning av egna hudvårdsprodukter

anniqa_löfgren_2

Anniqa Löfgren - aromaterapeut i Söderhamn.

Anniqa Löfgren är aromaterapeut och bor och verkar i Söderhamn. Förutom att ge behandlingar tillverkar hon och säljer egna naturligt vårdande produkter som salvor, krämer och deodoranter i sitt företag Hemkokat - Sverige.

-Mina produkter är fria från mineraloljor, syntetiska dofter, parabener och deodoranterna är fria från aluminiumklorid. Mina behandlingar är såklart lika rena och kombinationen av att jobba med behandlingar och att tillverka och sälja produkter på marknader/mässor och i webbshop passar mig jättebra.

Anniqa trivs med sitt jobb och med arbetsdagar som är varierade.

- Arbetet som kroppsterapeut har visat sig vara ännu mer givande än jag först trodde. Till mig kommer människor med kronisk värk, stressrelaterade problem eller mer akuta besvär som nackspärr, spänningshuvudvärk och allehanda muskelspänningar. Jag lägger lite extra energi på att fråga mina kunder om hur de har det med stress, sömn, värk och vad de själva vill få ut av behandlingen innan jag blandar den personligt anpassade massageoljeblandningen. Att jag anpassar mina behandlingar individuellt gör att mina dagar kan se väldigt olika ut och det gör att jag tycker att mitt arbete ger mig väldigt mycket.

Anniqa säger att hon sysslar med snälla men kraftfulla behandlingar.

- Med snälla menar jag att jag masserar med fasta rörelser men utan att medvetet jobba för hårt. I stället väljer jag till exempel kramplösande oljor som får musklerna att slappna av och då kan jag med lite mjukare grepp få en kraftfull behandling. Förutom aromaterapi kompletterar jag med koppningmassage, hotstonemassage och jag gör även ansiktsakupressurbehandling som passar personer med spänd nacke, käkar och spänningshuvudvärk speciellt bra.

Vilka råd ger du dina kunder?

- Det varierar ju förstås beroende på hur de mår. Det kan till exempel vara att se över sina kostvanor. Se vad de stoppar i sig som gör att de mår bättre eller sämre, och att de lyssnar till det och anpassar sig mera efter det de mår bra av.

- Jag visar också hur de kan stretcha eller mjuka upp sig mellan behandlingarna och tipsar även om andra behandlingar och terapier som kanske kan komplettera mina behandlingar.

 

Läs mer om aromaterapi