Publicerad april 21, 2024

Carina Andersson är Årets medlem 2024!

CARINA ÄR ÅRETS MEDLEM! Stort grattis till Carina Andersson som är Årets medlem i Kroppsterapeuterna 2024! Utmärkelsen delades ut på Inspirationsdagen den 20 april.

Den japanska kulturen har varit Carina Anderssons ledstjärna redan från unga år och hon har varit verksam inom den japanska behandlingsformen shiatsu i 36 år. Hon är även akupunktör, lärare i qi gong, do in samt yinyoga. Därutöver är hon utbildad reiki master.

Hon är utbildad i England och Japan och sedan början av 2000-talet har hon utbildat shiatsuterapeuter på Harmony Shiatsu Center som hon driver i Ängelholm. Hon har också skrivit boken ”Shiatsu - en japansk kroppsterapi” tillsammans med tidigare eleven Anna Andresen.

Juryns motivering till Årets medlem 2024

”Carina Andersson är en framstående profil inom shiatsu i Sverige, känd för sin dedikation och passion för behandlingar och utbildning och hon delar generöst med sig av sin kunskap till elever och kollegor.

Carina har en sällsynt förmåga att vara grundad i värderingar och traditioner samtidigt som hon öppnar upp för nya perspektiv och idéer. Genom att bjuda in gästföreläsare och sträva efter mer kunskap visar hon en vilja att ständigt utvecklas och växa.

Med sin ödmjukhet och en brinnande uthållighet är Carina både en krigare och en ängel inom vår bransch. Hon är en inspirerande mentor och en ovärderlig tillgång för shiatsu-gemenskapen och därmed också en hängiven ambassadör för Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Vi är stolta att utse Carina Andersson till Årets medlem i Kroppsterapeuterna 2024.”

 

En intervju med Carina Andersson publiceras i  nästa nummer av tidningen Kroppsterapeuten som kommer i maj.