Publicerad januari 31, 2017

Cecilia lever som hon lär!

Cecilia Hilton

– Under min karriär som simmare fick jag mycket massage och det var så allt började. Jag kände tydligt att kropp och hälsa var det jag ville jobba med.

Inom kinesisk medicin talar man om holistisk hälsa, att tänka helhet och orsaken till ett problem. Likaså att allt går i vågor och att det är viktigt att inte stagnera utan följa med tiden. Något som verkligen genomsyrar Cecilia L Hiltons sätt att driva företag på.

Hon startade sitt företag 1997 i Malmö genom att hyra in sig i en annan klinik. På ett år hade hon fått så mycket kunder att hon kunde flytta till en egen lokal. Ytterligare ett år senare hade hon vuxit ur den lokalen och skaf­fade sig en större. Där lät hon andra te­rapeuter hyra in sig och hade som mest 8 terapeuter. Kliniken gick jättebra men för att få ihop privatliv med arbetsliv valde hon att sälja kliniken för att flytta till Göteborg.

– Jag kom till ett vägskäl och var tvungen att ta ett beslut. Jag har dock kvar lite verksamhet i Malmö. Dels fö­retagskunder men också privata kunder som gått hos mig länge.

I Göteborg fick hon börja om från bör­jan igen. Precis som i Malmö valde hon att först hyra in sig innan det blev egen lokal. Hon satsade mycket på att göra sig känd och bygga upp ett kontaktnät.

– Jag är en social person. Därför ming­lar jag och försöker synas så ofta jag kan i olika sammanhang.

Även marknadsföring via internet har varit en viktig och bidragande del till framgången.

– Jag har en hemsida, finns på Face­book och ser hela tiden efter nya möjlig­heter att marknadsföra mig på.

Sedan ett år tillbaka har hon även star­tat upp i Stockholm. Det var kärleken som förde henne dit.

– Min man utgår från Stockholm så genom att ha verksamhet där får vi mer tid ihop.

Planer för framtiden finns också. Om några år hoppas Cecilia att hon kan öppna ett alternativt sjukhus där läkare, barnmorskor, akupunktörer, massörer och näringsrådgivare arbetar tillsam­mans för att kunna ge den bästa vården.

– Allt är möjligt, man får bara jobba lite hårdare ibland för att det ska ske.

Listan över alla utbildningar och kur­ser Cecilia gått är lång. Hon har läst till akupunktör under 2,5 år på universitet i Kina, medicin 3 år i Sverige och utbildat sig till massageterapeut, PT och närings­rådgivare.

Varje år går hon mellan 2-6 vidare­utbildningar.

– Det är så himla roligt! Ju mer jag lär mig desto mer förstår jag att det finns så mycket mer att lära sig.

Hon har varit med i Kroppsterapeu­terna sedan starten 2001 och tycker för­bundet har utvecklats väldigt bra.

– Att vi är flera olika terapiformer un­der samma tak ser jag som mycket posi­tivt. Likaså att det finns nätverksgrup­per för de olika terapiformerna som kan fånga upp vad som är aktuellt för den terapin just nu.

Medlemskapet har också stor betydelse för hennes företagande. Det ger ett kon­taktnät med andra terapeuter, ny kun­skap och inspiration via event och den årliga inspirationshelgen.

– Både jag och mina kunder känner trygghet i att jag är med. De vet att jag har rätt kompetens. Jag nämner alltid Kroppsterapeuterna för alla nya kun­der. Sigillet och loggan finns väl synligt på hemsidan och i mina lokaler. Det är en kvalitetsstämpel.

 

FAKTA

Namn: Cecilia L Hilton

Ålder: 44 år

Ort: Göteborg

Arbetar som: massageterapeut, näringsrådgivare, PT och akupunk­tör i Göteborg/Lerum, Malmö och Stockholm.

Medlem i Kroppsterapeuterna: Sedan 2001.

Tips till andra terapeuter: Ha jätteroligt! Älska det du gör. Gå vidareutbildningar så att du hela tiden förkovrar dig och får ny inspiration. Gå med i Kroppsterapeuterna. Skaffa ett nätverk av andra terapeuter. Gå på behandlingar själv för att koppla av men också för att lära dig av hur andra gör.

 

Text: Pauline Hegner

Foto: Anneli Hildonen