Easy movements-instruktör

Easy movements är rörelser som skapar avslappning, ökar kroppsmedvetenheten, ger bättre kroppshållning och balans. Easy movements är, liksom Rosenmetoden, utarbetade av Marion Rosen och kommer ur hennes arbete som sjukgymnast. Rörelserna är utarbetade så att kroppens alla muskler och leder får röra sig i sitt fulla omfång. De ger också en friare andning och bättre cirkulation, vilket också ger oss bättre styrka och kraft, som gör att effekten av annan träning blir bättre.

De är ett utmärkt verktyg för att minska stress och för att lindra smärta, genom att de försiktigt och mjukt löser upp muskelspänningar och smörjer de leder som har styvnat på grund av inaktivitet.

Rörelserna skall utföras mjukt och långsamt för att man skall bli medveten om och hinna känna vad som händer i kroppen. Varje rörelse under en lektion behöver bara upprepas några få gånger och det är tillräckligt med en timme i veckan för att muskler och leder ska behålla/öka sin rörlighet och fortsätta vara mjuka och vitala.

Man blir inte trött och svettig av rörelserna, tvärtom känner man sig pigg och avslappnad. De enkla naturliga rörelserna passar för alla i alla åldrar och påverkar både kroppen och psyket på ett bra sätt.

För yrkesverksamt medlemskap i Kroppsterapeuterna krävs att du är  certifierad instruktör i Easy movements.