Föreläsarna på Inspirationsdagen 2023

Erik Huss

Erik Huss är vår huvudföreläsare på Inspirationsdagen. Han är vetenskapsjournalist och forskarutbildad geograf med inriktning mot glaciologi och klimatutveckling. Sedan början av 1990-talet har Erik varit många år i Lapplands fjällvärld, borrat iskärnor i det oändliga Antarktis och bott i en arabisk by i kanten av Sahara för att studera sanddyner. Han har jobbat med Nobelprisen som presschef för Kungl. Vetenskapsakademien, varit vetenskapsredaktör inom Earth System Science och är UGL-utbildad i militärt ledarskap. Sedan tio år har Erik arbetat i näringslivet som kommunikations- och PR-chef. Erik är en hängiven skidåkare och klättrare, och tar sig helst upp i bergen för egen maskin. Sedan 2016 driver Erik sitt bolag Husstainability, vars idé är att hjälpa verksamheter med en hållbar affärsutveckling på planetens villkor. Läs mer på www.husstainability.se 

 

 

Tone Lyche, Ted Gemzell och Sofia Martinsson föreläser på Inspirationsdagen. 

 

Tone Lyche

Tone Lyche är utbildad medicinsk massageterapeut, kinesiolog och HKT-kinesiolog. Hon har under 15 år jobbat aktivt med käken och alla dess problem och har under denna tiden tagit fram en utbildning för massörer, massageterapeuter, läkare och tandläkare.

Ted Gemzell

Ted Gemzell, delägare Zenit redovisning, föreläser om hållbart företagande på Inspirationsdagen. Ted har lång erfarenhet av att skapa förutsättningar för lönsamhet i tjänstedrivna verksamheter inom hälso- och skönhetsbranschen.

Sofia Martinsson

Sofia Martinsson är fasteterapeut, hälso & livsstilsterapeut samt coach på Holistic Health Academy.