Publicerad oktober 29, 2014

Friskvårdsbranschens ledande aktörer samarbetar på Allt för Hälsan-mässan

Kroppsterapeuterna ställer ut tillsammans med Axelsons och Bokadirekt på Allt för Hälsan-mässan i Älvsjö 6-9 november. Kroppsterapeuterna fortsätter också insamlingen till Barncancerfonden.

I år gör friskvårdsbranschens ledande aktörer inom utbildning, medlemskap och tidsbokning på webben gemensam sak. I montern kommer det under de fyra mässdagarna att finnas möjlighet att få veta mer om olika utbildningar hos Axelsons, vilka fördelar du som arbetar inom friskvårdsbranschen har av att vara medlem i Kroppsterapeuterna, och hur man bokar tid för behandling på nätet genom Bokadirekts webbportal Bokatid.se.

-  Att vi som representanter för olika delar av branschen samarbetar på det här sättet ger stor kraft och ett sammanhang. Det är oerhört viktigt att de som arbetar är välutbildade, att de har en organisation som ger dem trygghet i sitt företagande och, inte minst, att det ska vara enkelt för kunden att hitta en terapeut och att boka behandling, säger Peter Feldt, generalsekreterare på Kroppsterapeuterna.

Branschen har en allt viktigare funktion att fylla, menar Peter Feldt.

-  I dessa dagar, när sjukvården kämpar med resursbrist och långa patientköer, känns det extra angeläget att visa att vår bransch kan vara ett alternativ och ett komplement till den traditionella vården.

För Kroppsterapeuterna innebär mässan att insamlingen till Barncancerfonden som startade i våras fortsätter. Terapeuter inom massage, rosenmetoden, shiatsu, yogamassage, ayurvedisk behandling, akupressur och zonterapi kommer att erbjuda mässbesökarna 15-minuters prova på-behandlingar utan kostnad. De kunder som fått behandling har möjlighet att ge ett bidrag till Barncancerfonden som tack.

-  Om man aldrig fått en behandling tidigare är de kostnadsfria prova på-behandlingarna oslagbara. Inga annonser eller trycksaker kan förmedla det som ett par händer kan göra. Om man vill visa uppskattning för behandlingen ger vi kunden möjlighet att lämna ett bidrag till vår insamling till Barncancerfonden, säger Peter Feldt.

För varje anmälan om yrkesverksamt medlemskap under mässan skänker Kroppsterapeuterna 500 kronor till Barncancerfonden. Vid anmälan om elevmedlemskap skänks en summa av 100 kronor. Axelsons kommer att skänka 500 kronor till Barncancerfonden för anmälan till yrkesutbildning och 100 kronor för varje kursanmälan som sker under mässan. Bokadirekt skänker 500 kronor för varje terapeut som ansluter sig till tjänsten och 100 kronor för varje behandling som bokas via deras tidsbokningsportal.