Publicerad januari 21, 2015

Glenn Bilby och Gunnar Michanek föreläser på Inspirationshelgen 2015

Den 21-22 mars är det dags för Kroppsterapeuternas årliga Inspirationshelg dit alla medlemmar är inbjudna. Ett tillfälle att samlas med kollegor under avspända former för att utbyta erfarenheter och fylla på med nya kunskaper och inspiration. En helg då även Kroppsterapeuternas årsmöte äger rum. Plats för Inspirationshelgen är hotel Scandic Ariadne i Stockholm.

I år är temat Träning  - för kropp och själ,  vilket kommer att belysas från olika utgångspunkter av helgens två föreläsare, Glenn Bilby och Gunnar Michanek.

Nya rön om sambandet mellan behandling, stretching och träning

Glenn BilbyGlenn Bilby kommer att leda den stora föreläsningen/workshopen som kommer att handla om träning och rehabilitering. Han är fysioterapeut och träningsfysiolog och har under många år samarbetat med ledande hälso- och träningsprofilen Katarina Woxnerud.

Föreläsningen/workshopen under Inspirationshelgen kommer att handla om hur man identifierar vanligt förekommande problem i rörelseapparaten som svarar väl på mjukvävnadsbehandling, stretching och specifika övningar. Glenn Bilby kommer att dela med sig av nyttiga träningstips som är användbara både för dina klienter och för att du själv ska hålla dig frisk och må bra i ditt arbete.

Glenn Bilby som ursprungligen kommer från Australien har i 25 år specialiserat sig på motion på recept, rehabilitering, behandlande massage och funktionell träning. Han har varit universitetslärare och arbetat som lärare på massageutbildning men också varit aktiv som terapeut och behandlare.

Mindfulness för hälsa och harmoni

MichanekGunnar Michanek, grundare av Mindfulnessgruppen och Minds Unlimited, berättar i sin föreläsning om hur neurovetenskapen visar att fördjupad närvaro och medvetenhet kan vara ett effektivt verktyg för individ, organisation och resultat. Han kommer att tala om hur man kan träna sinnet, känslosystemet och själen för att expandera medvetandet och bygga om sin hjärna för att bli friskare, mer harmonisk och effektiv.

Gunnar Michanek är från början civilekonom och har arbetat som regissör och filmproducent i 25 år. Han har 30 års erfarenhet av att arbeta med personlig utveckling, meditation och mindfulness, inom bland annat ledarskapsträning.

Anmäl dig till Inspirationshelgen 2015. (Gäller dig som är medlem i förbundet)