Publicerad juli 06, 2021

Hallå där Desiree Blomberg!

Nu har du snart gjort ett år som generalsekreterare på Kroppsterapeuterna. Hur sammanfattar du din första tid som generalsekreterare?

- Det har varit riktigt spännande att sätta sig in i en verksamhet om omfattar så många olika yrkeskategorier. Jag har lärt mig väldigt mycket och jag känner att jag verkligen vill vara med och bidra på det sätt jag kan. Min stora utmaning har varit att börja ett nytt arbete mitt under Coronapandemin då det har begränsat min möjlighet att träffa medlemmar, vilket är en av de viktigaste delarna av mitt arbete.

Vad rankar du högst av det som hänt under året?

- Två saker, dels att vi för första gången har testat att köra vår Inspirationsdag helt digitalt. Våra nya kunskaper öppnar upp för framtida Inspirationsdagar och vår ambition är att det ska vara möjligt att välja om du vill vara på plats eller att närvara digitalt. Dels att vi har lanserat vår digitala medlemstidning, ett viktigt redskap i vårt framtida arbete.

Vad är på gång i förbundet den närmaste tiden?

- Det är mycket på gång. Vi tittar på digital kompetenshöjning till våra medlemmar, olika sätt att stärka förbundet bland annat genom att öka medlemsantalet och hitta fler intressanta partners, samt att fortsätta vårt samarbete med andra förbund, för att få en starkare röst i opinionsbildningen.

Snart är det semester, vad ska du göra i sommar?

- I år ska jag tillbringa större delen av min semester i Jämtland. Mina två stora passioner just nu är att vandra och köra MTB-cykel i fjällmiljö. Det finns massor av spännande leder och spår att utforska så det ska bli riktigt roligt!