Publicerad april 18, 2017

Hälsa är en god investering!

Catrin Forsberg, hälsopedagog från Piteå, erbjuder massage till privatpersoner och till företag.

2005 gjorde Catrin Forsberg från Piteå en stor förändring i sitt yrkesliv. Efter att ha jobbat med reklam i 18 år, ledde en konkurs på företaget där hon jobbade, till att hon tog tag i en yrkesdröm hon burit på i flera år: Att arbeta med hälsa.

Hon började med att gå en ettårig kurs med namnet Hälsa, kropp och själ, på folkhögskola. Därefter läste hon vidare på Hälsovägledarprogrammet vid Luleå Universitet.

- Den utbildningen är som ett ”smörgåsbord” av hälsa. Vi läste det mesta inom hälsoområdet: mindfulness, styrketräning, hälsopsykologi, motiverande samtal och massage var några av de kurser vi förkovrade oss i under dessa två år, berättar Catrin.

Under slutet av utbildningen hoppade hon på en starta eget- och entreprenörsutbildning och 2012 startade hon sin egen firma.

- Som nystartad och nyutexaminerad är det lite svårt att sortera ut exakt vad man vill satsa på. Det är lätt att man blir för ”luddig” i sitt budskap och sin marknadsföring och just inom hälsoyrket är det lätt att uppfattas som ”flummig”.

Vet vad hon vill

I början satsade Catrin på massage och hälsocoachning.

Catrin Forsberg.

- Nu när jag haft mitt företag i fem år känns det som att jag blivit varm i kläderna och har sorterat ut vad inom friskvård jag vill syssla med. Numera har jag släppt coachningsbiten och erbjuder klassisk massage till företag och privatpersoner och är återförsäljare för ett märke med ekologiska hudvårdsprodukter.

Catrin tycker att det bästa med att jobba med hälsa är den energi kunderna ger och den uppskattning man får av dem.

- Det är härligt att jobba med människor och för människor. Hälsa är ett så stort begrepp och så individuellt för varje människa och i vilken tid av livet man befinner sig. Att se och höra klienterna växa och bli bättre av mina behandlingar, tips på stretching eller andra hälsobefrämjande råd är så motiverande.

Avsätt tid för friskvård

Att investera i sin hälsa är viktigt, säger Catrin.

- Jag brukar säga att om du inte avsätter tid för friskvård kommer du förr eller senare att behöva avsätta tid för sjukvård! Hälsa är en god investering! Likväl som att investera i hemmet eller att exempelvis serva bilen – serva dig själv också. Det är ju den person som du skall leva med resten av ditt liv!

Hon håller tummarna för att BOT-avdraget införs inom en snar framtid

- Då kan fler personer ta del av friskvård på ett rättvisare sätt. Jag tror att i dagens stressiga tillvaro behöver vi lite mera andrum och möjlighet att reflektera och återhämta oss för att må bra och kunna ta hand om våra nära och kära.

Fakta

Namn: Catrin Forsberg

Bor: Piteå

Ålder: 49 år

Företag: Satsa på din hälsa