Föreläsarna på Inspirationsdagen

Anna Bennich

Vår huvudföreläsare på Inspirationsdagen är Anna Bennich, psykolog med många års erfarenhet som föreläsare och expert i "Relationsakuten" i Nyhetsmorgon på TV4, skribent och återkommande expert i radio (till exempel i "Kropp & Själ" i P1 och Morgonpasset i P3) och tidningar.

Hon driver eget företag och arbetar bland annat med stress, sömn, ångest och depression, men också med relationer/parterapi, ledarskap och livsstilsfrågor. Anna arbetar även deltid som HR-chef på ett medelstort byggföretag i Stockholm.

Anna Bennich har skrivit böckerna "Sjukt stressad", " Vägen genom skilsmässan" och" Att vinna över ensamheten".

Anna kallar den tid vi nu lever i för Effektivitetsromantiken. I den rusar vi alla runt, högst medvetna om hur vi bör leva våra liv på ett hälsosamt sätt. Gärna så snabbt som möjligt! 

I sin föreläsning på Inspirationsdagen kommer hon att tala om stress och återhämtning och vad vi konkret kan göra både för oss själva och för våra kunder för att må bättre över tid.

 

Katarina Woxnerud

Katarina Woxnerud är leg naprapat med inriktning på kvinnors hälsa. Hon har arbetat kliniskt i 30 år och har under de senaste 15 åren allt mer fokuserat på kvinnans hälsa. Katarina har publicerat en rad böcker varav hennes senaste heter ”Livet med klimakteriet”. Katarina är grundaren av MammaMage som har appar och utbildningar, hon utbildar inom klinisk gynekologi och anpassad fysiologi på Naprapathögskolan, hon har grundat och driver Hela Kvinnans Klinik tillsammans med kollegor och tillfrågas ofta som expert till radio, tv och tidningar.

Hennes föreläsning på Inspirationsdagen har en klinisk inriktning kring perioder med hormonella förändringar i det vuxna livet. Främst berörs kvinnans förändringar eftersom de varierar genom livets olika skeden mer än mannens, som exempelvis vid graviditet, förlossning, amning, klimakteriet. Vad händer i kroppen och hur påverkas strukturerna av de skiftande hormonerna? Vad ger det för effekt för kvinnan, för belastning/träning och för behandling? Hur kan andra organsystem som exempelvis mage och tarm påverkas av detta?