Inspirationsdagen 2024

 

Välkommen till vårens medlemsevent den 20 april!

Äntligen dags! Årets Inspirationsdag äger rum på The Park Södra på Södermalm i Stockholm. Det övergripande fokuset är Helhetshälsa som vi försöker illustrera genom dagens aktiviteter. Det blir spännande föreläsningar och workshops, information från förbundet och årsmöte. Det blir också utställning med Kroppsterapeuternas sponsorer och samarbetspartners och möjlighet att yoga. Dessutom kommer vi att tävla. Vinster är 1 års fritt medlemskap i Kroppsterapeuterna, en massagebänk med behandlingstillbehör och en Sallistol. På mångas begäran återupptar vi traditionen med middag på kvällen! Då kommer Årets medlem och vinnarna i dagens tävling att presenteras, det blir ett kul quiz och inte minst gott om tid att umgås och ha trevligt med kollegor.

Välkommen med din anmälan

Program

08:00-08:45 registrering av deltagare. Kaffe/te och smörgås finns på plats

09:00 Inspirationsdagen börjar. Desiree Blomberg (generalsekreterare) hälsar välkommen.

09:05 Information från Söderberg & Partners, förbundets försäkringsförmedlare.

 

09:15-10:10 Föreläsning - Hormonella obalanser genom livet - Mia Lundin

Mia Lundin är sjuksköterska med specialistutbildning från USA inom gynekologi och obstetrik. Hon har varit verksam i 32 år inom behandling av hormonella rubbningar som PMS, förlossningsdepression, och klimakteriebesvär. Hon har även gedigen kunskap om vilken effekt hormonella fluktuationer har på hjärnans biokemi.

Hormonella obalanser genom en kvinnas liv påverkar både måendet och humöret. Även för människor runt omkring. När hormonerna spelar kvinnan ett spratt, kan det vara en stor hjälp för dig som arbetar med klienten att förstå vad det är som egentligen händer i kvinnokroppen.

Mia Lundin jämför kvinnliga och manliga hormonprocesser och ger även männen verktyg till förståelse till hur mycket detta påverkar kvinnokroppen.

 

10:20 – 11:20 Föreläsning – Sömn - varför är den så viktig? – Björn Hedensjö

Björn Hedensjö är legitimerad psykolog, författare och ena halvan av Sveriges största vetenskapspodd Dumma människor. Han har skrivit böcker om stress, sömn, ledarskapspsykologi och likeability. Den forskningsbaserade sömnboken "En perfekt natt" handlar om hur sömn fungerar och hur man sover bättre.  I en underhållande och lärorik föreläsning beskriver Björn varför sömn är så viktigt, hur vi skiljer oss åt som individer och hur man kan stötta sitt lugn och ro-system för att sova bättre.

 

11.30-11.50 Desiree Blomberg samtalar med Jonas Björngård på Bokadirekt och Helena Arnold på Friskföretagen om hur vi kan lyfta friskvårdsbranschen.

11:50-12:00 Information om vad som är på gång i förbundet med Desiree Blomberg. 

12:00-13:00 Lunch 

13:00-17:00 Workshops och utställning, fika och tävling!

Under eftermiddagen erbjuder vi tre olika workshops där du som deltagare kan välja två. Det blir också utställning med Kroppsterapeuternas samarbetspartners och fika. Passa också på att testa tre olika yogaformer med Karin Thyr. Givetvis blir det också en tävling i form av en tipsrunda med fina priser.

 

Eftermiddagens workshops - välj två av följande:

Mattias Lüppert, Idun Klockevi och Daniel Heed håller workshops på Inspirationsdagen

 

1. Avancerad Manuell Terapi (AMT) av ländryggen - Mattias Lüppert

Mattias Lüppert är grundare av Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg. Han är i grunden kiropraktor men har även vidareutbildning inom fysiologi, neurovetenskap, smärta och rehabilitering samt en ingenjörsexamen. Han har över 26 års erfarenhet från kliniskt arbete och undervisning vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan, Idrottshögskolan och Osteopathögskolan. 

På Inspirationsdagen leder han en workshop på temat Avancerad Manuell Terapi (AMT) av ländryggen där principerna för manuell terapi presenteras. Han förklarar tänkbara verkningsmekanismer, förfarande och kliniskt resonemang. Workshopen avslutas med en praktisk förevisning av manuell terapi där det kommer finnas möjlighet till egen prövning av teknikerna. 

2. Nacken - vad är det som gör ont och vad kan man göra åt det? - Daniel Heed

Daniel Heed är en uppskattad föreläsare som också är fd rektor på Osteopathögskolan och har gjort flera anatomistudier på Keele University i England. I  workshopen blir det palpering av halsrygg, nacke och huvud för att lära sig lokalisera muskler, fascia, kärl och nerver. Därefter kommer vi behandla några av de strukturer vi palperat, bland annat med pressur men också med MET-teknik. Det kommer finnas rum för frågor, diskussion och reflektion. 

 

3. Känslor och energiers påverkan vid behandling - Idun Klockevi

Idun Klockevi, utbildare på The Holistic LifeCenter Academy, är beteendevetare med fokus på hållbarhet för både individ och natur. De senaste 20 åren har hon utvecklat ett samarbete mellan det omedvetna och det medvetna inom oss. Hennes arbete går ut på att föra denna förståelse och kunskap vidare.

Som terapeut är det extra viktigt att förstå och kunna hantera både sina egna omedvetna känslor och energier, samt sin klients för att få en ultimat effekt av behandlingen vi ger. Idun leder en  workshop där vi på ett djupare plan lär oss hur vi påverkar varandra och hur vi kan börja läka oss själva och våra klienter på ett mer hållbart sätt. 

17:00-18:00Årsmöte

19:00-22:00 Middag (Buffé) med presentation av Årets medlem och quiz, tid att mingla och umgås!

 

Plats och Pris

Var håller vi till?: The Park Södra, Magnus Ladulåsgatan 1, Stockholm

Vad kostar det?

Alternativ 1 - Dagpass kl 9-18: 990 kr exkl moms. Priset inkluderar lunch och fika. 

Alternativ 2 - Dagpass + middag kl 9-22: 1490 kr exkl moms. Priset inkluderar lunch, fika och middag.

Erbjudande: Om du vill ta med dig någon på Inspirationsdagen  så är det samma pris som för dig som medlem! Du anmäler din gäst separat till info@kroppsterapeuterna.se

Sista anmälningsdag: 5 april

Varmt välkommen!

Boende: Om du behöver hotellrum i Stockholm i samband med Inspirationsdagen har vi ett rabatterbjudande på Clarion Hotell Stockholm, cirka 20 minuters promenad från The Park Södra.  Till rabatterbjudandet

 

ANMÄLAN

 

Obs! Begränsat antal platser.

Anmälan är bindande. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.


Huvudsponsor är Bokadirekt, samarbetspartners är Söderberg & Partners och Svedea

 

 

Alla har inte möjlighet att komma till Stockholm och därför kommer vi att sända förmiddagspasset kl 9-12 digitalt. Mer information om hur du anmäler dig till onlinesändningen kommer senare.