GENERALSEKRETERARE

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:
Som generalsekreterare har du det övergripande ansvaret att leda Kroppsterapeuternas kansli och tillsammans med medarbetarna verkställa förbundsstyrelsens beslut. Ditt huvudsakliga uppdrag blir att fortsätta arbetet med att sätta förbundet på kartan genom att öka kännedomen om vårt uppdrag och stärka våra medlemmars position i samhället. I rollen som generalsekreterare har du en stor spännvidd med både operativa och strategiska inslag. 

I det operativa arbetet har du som generalsekreterare det övergripande ansvaret för personal, budget och resultat. Du leder ett kansli med kompetenta och självgående medarbetare, där är din främsta uppgift att bibehålla en arbetsplats och arbetsmiljö som bygger på delaktighet och samarbete.

Utöver det löpande arbetet på kansliet har generalsekreteraren styrelsens uppdrag att utveckla och medverka aktivt som talesperson i media och representera förbundet och medlemmarnas intressen i många olika sammanhang. Rådgivning, stöd, kunskapsspridning och arbete med intressepolitik och opinionsbildning för att främja medlemmarnas intressen utgör en stor del av arbetet.

 

Utbildning och erfarenhet:
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom till exempel kommunikation, marknad och försäljning eller annan relevant arbetslivserfarenhet. Erfarenhet från friskvårdsbranschen är meriterande men inte ett krav. Du är en modern och trygg ledare som trivs med att leda andra mot gemensamma mål, medverka i den offentliga debatten och själv stå på scenen. Precis som vi har du ett intresse för branschens position på frisk- och hälsovårdsmarknaden och vi ser gärna att du har erfarenhet från den ideella sektorn.

Vidare har du en analytisk förmåga som i kombination med kreativitet leder till konkreta utvecklings- och förbättringsförslag. Du brinner för att samverka med parter på olika nivåer och är en naturlig brobyggare i dina yrkesrelationer. För att lyckas i uppdraget behöver du ha örat mot marken och alltid agera utifrån ett gott omdöme. Du har förmågan att växla mellan det strategiska och operativa för att hitta optimala lösningar. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. 

 

Vi erbjuder dig:
Förbundet har en tydlig vision med långsiktiga strategier för hur man vill förändra och förbättra villkoren för Kroppsterapeuter i Sverige. Idag är Kroppsterapeuterna ett internationellt förankrat yrkesförbund med koppling till ledande organisationer i andra delar av världen. Utöver detta viktiga arbete kommer du även att få arbeta i en spännande miljö med massvis av intressanta kontakter inom privat, offentlig och ideell verksamhet. Arbetsplatsen är flexibel med förtroendetid.

 

Ansökan:
Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och ett motivationsbrev om varför du ska bli Kroppsterapeuternas nya generalsekreterare via signerarekrytering.se. Vi tar helst emot din ansökan så snart som möjligt, men allra senast den 14 april. Eventuella frågor besvaras av Signeras konsulter Marina Sjölin, tel. 070-744 70 60 eller Anna Hultkrantz, tel. 073-834 33 20.

 

Till ansökan