Publicerad februari 15, 2018

Marie Paulsson: ”Nyfikenhet och kunskapstörst är mina drivkrafter”

I Borensberg i Östergötland bor Marie Paulsson som arbetat som kroppsterapeut sedan 1999 då hon startade sitt företag Hälsomenyn. I Kry har hon varit medlem lika länge.

- Jag har jobbat heltid med friskvård ända sedan starten och har bestämt att den dag jag inte tycker det är roligt längre ska jag göra något annat. Men än så länge stortrivs jag med mitt val av arbete. Nästa år är det 20-årsjubileum.

Hon har utbildat sig till massageterapeut, zonterapeut och avslappningslärare med mental träning och hon är också HRV-tränare. Och hon fortsätter utbilda sig.

- Varje år går jag 1-2 fortbildningar. Det är nyfikenheten och kunskapstörsten som driver mig, säger hon.

Detektivarbete

Marie sätter alltid kunden i centrum och gör något av ett detektivarbete för att hitta det som passar allra bäst för just den kunden.

- Jag försöker att lägga in enkla metoder som passar in i kundens vardagsliv, vad det än må vara. Kanske mer motion, träning, stretch, lugn, kostförändring, tänka rätt tankar med mera, kort sagt, tips som ger hjälp till att skapa ett väl fungerande hälsosamt vardagsliv i många år framåt.

Om sitt företag Hälsomenyn säger Marie.

- Jag står lyckosamt stadigt på mina fyra ”ben” i form av de olika metoder jag arbetar med och jag erbjuder kunden ett smörgåsbord av kunskaper och erfarenheter av god kvalitet. Kunden kan med min hjälp och vägledning plocka, välja och skapa det bästa receptet för sitt personliga välmående och sin hälsa. Varje recept är unikt för varje individ.

Hästarna ger energi

Sin egen hälsa vårdar Marie genom att ägna sig åt sina hästar.

- Min egen hälsa är god och jag är övertygad om att jag fyller på energi och kraft när jag är tillsammans med mina hästar. Jag rider 4-5 gånger i veckan både på bana och i naturen. Det är bra för både kropp och själ, ger både frisk luft och fina naturupplevelser.Att rida är perfekt träning för en terapeut och gör att jag orkar jobba hårt. Jag har ännu inte dragit på mig några skador trots snart 20 år runt bänken. Givetvis är jag extra glad för att ridning nu blivit godkänt som friskvård av Skatteverket.