Publicerad mars 14, 2017

Marie Sjökvist: "Jag har alltid gillat att engagera mig".

marie_sjokvist

Marie Sjökvist - massageterapeut som sitter i Krys styrelse.

Marie Sjökvist  har många järn i elden. Förutom att vara massageterapeut är hon även hästägare,  sjuksköterska och sitter i Kroppsterapeuternas styrelse.

Hallå Marie, vem är du?

- Jag är massageterapeut och  och driver sedan 15 år Z-massage i centrala Östersund. Jag arbetar både på min mottagning och ute på olika företag. Jag är också legitimerad sjuksköterska och arbetar några dagar i månaden på onkologmottagningen på Östersunds sjukhus.

Varför valde du att arbeta som kroppsterapeut?

- Jag älskar att jobba med människor och tycker det är en förmån att få hjälpa människor att hålla sig friska!

Du sitter i Kroppsterapeuternas styrelse, hur kommer det sig?

- Jag har varit medlem sen 2002 i förbundet. Redan då tyckte jag att Kry verkade seriösa och stod för hög kvalitet och det stämmer än mer idag. Jag började som distriktsombud i förbundet och har sedan suttit i valberedningen och som internrevisor och nu till sist i styrelsen. Jag har alltid gillat att engagera mig och tycker förbundet driver viktiga frågor och är långt fram i vår bransch. Jag får förmånen att träffa så mycket intressanta människor i både styrelsen, bland medlemmar och kanslipersonal – det är fantastiskt kul!

Vad är din uppgift i styrelsen?
- Styrelsen består av människor med olikheter i ålder, kön, yrken och vi kommer från olika delar av landet, vilket ger dynamik och olika perspektiv på saker på våra möten. Jag som yrkesverksam terapeut, kvinna från Östersund kanske behövs och tillför en del?!

Vilka frågor tycker du är viktigast?
- Då de flesta medlemmarna i Kry är småföretagare som ofta kämpar för att få verksamheten lönsam är det mycket viktigt att förbundet stöttar oss i det. Det är viktigt med coachning, utbildning och verktyg för att bli bättre företagare, det tror jag Kroppsterapeuternas Yrkesförbund kan bidra med.

Fakta
Namn: Marie Sjökvist av Kry kvalitetssäkrad massör/massageterapeut och leg. sjuksköterska.
Yrke: Massageterapeut och sjuksköterska
Ålder: 43 år.
Familj: Två döttrar, sex och tio år gamla. Två hästar.
Bor: I Brunflo utanför Östersund
Fritid: Tillbringar hon gärna i stallet. Marie har haft B-tränarlicens i trav, något hon
ska återuppta när barnen blivit större.