Publicerad september 22, 2016

"Medlemskapet är en kvalitetsstämpel"

Anne-Marie de Jong

- Jag brukar säga till alla som vill boka en behandling hos någon annan terapeut att leta efter Kroppsterapeuternas logotype.

Anne-Marie de Jong gick med i Kroppsterapeuterna direkt efter sin utbildning och uppskattar tryggheten som det innebär att ha ett helt förbund bakom sig.

– Som egenföretagare är man ju väl­digt liten och ensam. Därför känns det jättebra att kunna vända mig till förbun­det om det är något jag undrar över.

 

Berätta lite kort om dig.

– Terapeut blev jag av en slump. Jag jobbade på kontor med lönehantering och hade kollegor med ont i axlar och rygg. Det blev att jag masserade dem och de tyckte att det var det här jag skulle göra! Sagt och gjort så utbildade jag mig till massageterapeut och har hållit på med det sedan dess. Jag är sådan som person att när jag bestämt mig för något så genomför jag det! Jag har också ut­bildat mig till personlig tränare, jobbar med kosttillskott, ger öronakupunktur, koppning och kinesiotejpar. Mina be­handlingar vänder sig i första hand till de som är aktiva eller vill vara mer aktiva men hindras av skada eller problem som de inte fått adekvat hjälp med.

 

Varför är du med i Kroppsterapeu­terna?

– Det är viktigt och stort för mig att Kroppsterapeuterna kvalitetssäkrar ge­nom att kontrollera de kunskaper som medlemmarna har och sätter ribban för vad utbildningarna ska innehålla för att du som terapeut ska kunna göra ett professionellt jobb. Jag gillar också det etiska rådets arbete.

 

Närbild_Kinesiotaping

Vad är din erfarenhet av de föreläs­ningar och workshops som Kroppste­rapeuterna arrangerar regelbundet?

– Det är en chans att träffa kollegor från hela landet, du får ny kunskap och inspiration. Jag har fått vidareutbildning till bra pris som t ex workshopen med Ben Benjamin samt Glenn Bilby.

 

På vilket sätt har Kroppsterapeu­terna hjälpt dig?

– Jag fick god hjälp av juristen. Han var snabb med att återkomma, gav bra och tydliga svar. Toppen att den hjälpen finns att få! Möjligheten till validering och kompetensutveckling tycker jag också är jättebra.

– Det känns att Kroppsterapeuterna är ett förbund som ser till vårt bästa. De verkar för att BOT- avdraget ska bli verk­lighet och driver våra frågor hos politiker och andra myndigheter.

 

Det bästa med att vara medlem i Kroppsterapeuterna?

– Det är att ha förbundet i ryggen. Medlemskapet är en kvalitetsstämpel som gör att både jag och mina kunder kan känna sig trygga. Försäkringarna är omfattande. Att det finns juristhjälp att få och att kunna ringa eller maila med­lemsservice om jag har några frågor.

 

Namn: Anne-Marie de Jong

Ålder: 53 år

Ort: Karlstad

Arbetar som: Massageterapeut, PT, kinesiotapeinstruktör i sitt företag Reform.

Medlem i Kroppsterapeuterna: Sedan 2000.

Tips till andra terapeuter: Kunderna är mer stressade nu än när jag började för 16 år sedan. Det gäller att tänka på hur de mår både i kropp och själ.

Detta har jag blivit bättre på: Jag har blivit bättre på att visa min kompetens och ta betalt.

 

Text: Pauline Hegner

Foto: Anneli Hildonen