Publicerad maj 31, 2022

Onlineföreläsning - Vikten av att välja naturlig hudvård och solskydd!

Välkommen till en kostnadsfri föreläsning om naturlig hudvård med fokus på solskydd!

Kroppsterapeuterna bjuder in till en inspirationsföreläsning online med Emma Bergqvist, ägare och grundare av Ekodistributören Tree of Brands, som i 20 år arbetat med ekologisk hudvård. Hon är ordförande i branschorganisationen Natural Organic Cosmetic Sweden och utbildad ekologisk hudterapeut. Emma har också blivit utsedd till Nr 1 i Tävlingen Who’s Who in Natural Cosmetic Scandinavia.

Ditt val av solkräm kan påverka din hälsa, hormoner och även korallreven. Varje år spolas 14 000 ton solkräm ut i våra sjöar, hav och vattendrag. En stor andel av dessa produkter är baserade på syntetiska solfilter där flertalet bleker och kväver korallreven. Marina forskare vädjade redan 2012 till oss att använda korallvänliga solskydd, men det var en utmaning fortfarande år 2020 att hitta ett så kallade korallvänliga solkrämer på svenska apotek.

Redan 2005 uppmärksammade forskare på Sahlgrenska att syntetiska solfilter kan lagras i barns njurar. Visste du förresten att i över hälften, av de 200 solkrämer som Råd & Rön granskade förra året, hittade man misstänkta hormonstörande ämnen? Hur ska vi välja en säker solprodukt som inte har negativa konsekvenser för oss själva eller vår omvärld? Vad är egentligen skillnaden mellan fysikaliska filter och syntetiska filter? Och skyddar de verkligen mot UV-strålning? 

Du är varmt välkommen till Kroppsterapeuternas inspirerande online-föreläsning, anmäl dig via länken.

Obs! Föreläsningen är öppen för alla. 

Datum och tid: Torsdag 9 juni kl 19-20
Kostnad: Föreläsningen är utan kostnad
Sista anmälningsdag: 6 juni. Begränsat antal platser!

Anmäl dig till föreläsningen!