Inspirationsdagen 2023

 

Välkommen till vårens medlemsevent den 22 april!

Nu kan vi äntligen träffas på riktigt igen efter två år med digitala Inspirationsdagar. Den 22 april är det dags och Inspirationsdagen äger rum på Scandic Continental i Stockholm. Temat för dagen är  ”Hållbart företagande i tuffa tider”. Dagen innehåller spännande föreläsningar, information från förbundet och årsmöte. Årets medlem kommer att presenteras. Det blir också utställning med Kroppsterapeuternas sponsorer och samarbetspartners och möjlighet att yoga med yogaläraren Karin Thyr. Dessutom kommer vi att tävla. Vinster är 1 års fritt medlemskap i Kroppsterapeuterna, en massagebänk från Massagebänken och produkter från Maria Åkerberg.

Välkommen med din anmälan

Program

Inspirationsdagen pågår mellan 09.00 och 18.00. Moderator är Lina Skandevall (bilden) som är resejournalist, opinionsbildare och expert på kvinnors företagande. Lina brinner för företagande i alla dess former. 

09:00-09:30 registrering av deltagare

09:40 Inspirationsdagen börjar. Dagens moderator Lina Skandevall, Mia Josjö (ordförande) och Desiree Blomberg (generalsekreterare) hälsar välkommen.

10:00 – 12:00 Föreläsning – Insikter och inspiration om hållbar affärsutveckling – Erik Huss 

Erik Huss är vetenskapsjournalist och forskarutbildad geograf med inriktning mot glaciologi och klimatutveckling. Han kommer under två timmar guida oss  med fokus på planetens status och snabba förändring, och hur detta påverkar oss människor. 

Hur ska vi som småföretagare inom hälsa förhålla oss till de krav som ställs på oss gällande klimatmål och hur kan vi med bättre kunskap om oss själva blir bättre på att navigera i dagens oroliga samtid?

Vi som arbetar inom hälsa har mycket kunskap kring personlig hållbarhet, men hur kan vi använda vår kunskap för att hjälpa individer och företag att nå deras hållbarhetsmål? Vi vet att människor som är mer måna om sin hälsa även bryr sig mer om miljön.  

Vi är globalt på väg in i en så kallad polykris, som överskuggas allt mer av klimatkrisen. Ju mer vi vet om orsak och verkan, desto bättre ambassadörer kan vi bli för framtida stabilitet i världen. Inner Development Goals kan bli ett effektivt verktyg för er medlemmar att uppnå de globala målen, samt att driva en mer ansvarsfull och hållbar affärsutveckling. 

Efter den här föreläsningen kommer du få konkreta verktyg för hur du kan implementera hållbarhetsmålen i din verksamhet, och hur målen kan hjälpa dig nå större lönsamhet.  (Läs mer om Erik Huss)

 

12:00 – Lunch

 

Föreläsningar på eftermiddagen

Tone Lyche, Ted Gemzell och Sofia Martinsson föreläser på Inspirationsdagen.

 

13:00 – 14:00 – valfri föreläsning. Välj en av följande:

1. Inspiration om käkleden – kanske kroppens viktigaste led? - Tone Lyche 

Du är välkommen på en resa mellan käken och höften tillsammans med Tone Lyche som är utbildad medicinsk massageterapeut, kinesiolog och HKT-kinesiolog.
Vad har dessa leder gemensamt?  Hur påverkar käken höften? Kroppen hänger ihop och du kommer få en inblick i hur Tone använder sig av den kunskapen som massageterapeut och kinesiolog. Biter dina kunder ihop, gnisslar tänder, och har ont i höften?  Du kommer kanske få svaret på varför under denna timme. Varmt välkommen till en timme med käken i fokus! (begränsat antal, först till kvarn).

 

2. Hållbart företagande – Föreläsning av Ted Gemzell. Därefter paneldebatt.

Hållbart företagande för småföretagare är ämnet för Ted Gemzells föreläsning. Paneldebatt följer på föreläsningen.

 

3. Fasta – Föreläsning - Sofia Martinsson 

Sofia Martinsson som är fasteterapeut, hälso & livsstilsterapeut samt coach på Holistic Health Academy kommer föreläsa om vattenfasta och dess fantastiska egenskaper. Detta enkla verktyg är tillgängligt för de flesta och kan ge kroppen en omstart för att bygga upp sig själv på nytt. Genom matpaus aktiveras nämligen kroppens inre självläkningssystem autofagi. (begränsat antal, först till kvarn)

(Läs mer om föreläsarna på Inspirationsdagen)

 

14:00 – 16:30 – Utställartid och fika och tävling. Yogaklasser med Karin Thyr. 

16:30 - 17:00 – Desiree Blomberg avrundar dagen med nyheter från förbundet. Vinnarna i dagens tävling presenteras.

17:00 – 18:00 – Årsmöte

 

Mellan 16:00-18:30 finns möjlighet handla något i baren och mingla! 


Plats:
Scandic Continental, Vasagatan 22, Stockholm

Pris: Medlem 995 exkl moms. Priset inkluderar lunch och fika.

Sista anmälningsdag: 17 april

 

ANMÄLAN

Obs! Anmälan är bindande. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

 

Huvudsponsor på Inspirationsdagen