Publicerad januari 02, 2017

Tirild Oftedal: Jag vill ha ett arbete där jag får röra mig fysiskt

tirild oftedal_webbVi ställer tre snabba frågor till Tirild Oftedal, ayurvedamassör och yogalärare.
Hallå Tirild, vem är du?

- Jag jobbar med ayurveda sedan 15 år tillbaka och erbjuder bland annat ayurvedisk hälsorådgivning och ayurvediska behandlingar i Stockholm. Jag undervisar även i yoga sedan 11 år tillbaka.

Varför har du valt att arbeta som kroppsterapeut?

- Svårt att säga, men jag var idrottare i ungdomen med allt vad det innebär av träning och kroppsnärvaro så det är på något sätt självklart för mig att jag vill ha ett arbete där jag kan få röra mig fysiskt. Innan jag blev kroppsterapeut gick jag konstskolor och studerade anatomi utifrån det perspektivet, med fokus på rörelse, uttryck. Det har också tränat mitt seende och gett mig en bra blick för fysiska"obalanser".

Har du något tips du brukar ge dina kunder för att må bra?

- Jag ger sällan samma tips till olika personer. Jag är ju skolad i ayurveda som tar hänsyn till det individuella. Men om det skulle vara något som många har glädje av, så är det ju i så fall att äta varm, tillagad mat.

--------
Läs mer om ayurvedamassage och yogalärare.